A rendezvényen a helyi polgármester asszony, Szalatnyainé Zsigmond Éva mellett a környező települések vezetői is jelen voltak, illetve megtisztelte az eseményt a Nógrád Megyei Közgyűlés alelnöke, Barna János is.

Az ünnepi beszédek előtt Csonka Gáborné, az óvoda vezetőjének közreműködésével adták elő a gyermekek a produkciójukat.

Az igazán sporthangulatot teremtő műsor után Barna János állt a mikrofon mögé. Kiemelte az ép testben ép lélek fontosságát, és örömét fejezte ki, mivel a megvalósult pályával a gyerekeknek mindehhez adottak lesznek a megfelelő körülmények.

„A program nem csak a pályából áll. Szintén eleme az eszközkészlet, amellyel a pályán tartott foglalkozások színesíthetők, illetve az az óvodapedagógusi képzés, amely hozzájárul, hogy már óvodás korban is szakértő kezek között tegyék meg a gyermekek első nagy lépéseiket kis cipőjükben”- fogalmazott az Ovi-Foci Alapítvány képviseletében Pál Dávid. Továbbá hangsúlyozta, hogy már az alapításkor is cél volt, hogy a távolabbi és a legkisebb településekre is eljuthasson a program.

Az óvoda és az iskola közös épületben található Becskén. Ennek okán a helyi általános iskolás gyermekek is készültek műsorral. Az ünnepi beszédek és műsorok után Szalatnyainé Zsigmond Éva polgármester asszony, Barna János alelnök úr, illetve az Alapítvány képviseletében Pál Dávid állt a nemzeti színű szalag mögé, melynek átvágásával szimbolikusan is átadásra került a becskei Ovi-Foci Pálya.

Végül a helyi plébános úr egy rövidebb anekdota után felszentelte a pályát, amelyet nagy boldogan megrohamoztak a gyerekek, és amelyen most már nap mint nap a szabadban tölthetik el mind testnevelés óráikat, mind pedig szabadidejüket.