Volt egyszer egy Focimajális!

A „Nem vagyunk mi kispályások” címmel meghirdetett gyermekpályázatra valamennyi magyar iskola csapata indulhatott videóval, fényképpel vagy egyéb alkotással. A feladat lényege az volt, hogy megmutassák, hogyan szurkolnak a magyar labdarúgó válogatottnak az Európa Bajnokság során.

Ezen a fantasztikus családi napon az általunk meghívott, eredetileg pályázatot benyújtó ovi-focis óvodák közül 10 volt jelen a helyszínen, kísérőkkel együtt nagyjából 600 fő élvezhette az alapítványnak köszönhetően a kellemes tavaszi napsütésben a sport és a közös szurkolás örömét.

Az első országos Ovi-Foci találkozón játékos akadálypályákon csillogtathatták tudásukat a fiatal sportkedvelők, míg a szusszanásra a standunknál felállított asztaloknál kerülhetett sor focis témájú színezők segítségével. Közben a színpadon folyamatosan elképesztő koreográfiákat vonultattak fel a gyerekek, ezzel is üzenve a franciaországi Európa Bajnokságra készülő magyar válogatottnak.

A hajdúböszörményi Csillagvár Óvoda a többieknél is különlegesebb élménnyel gazdagodhat, ugyanis a rendkívül ötletes és kreatív pályázatukat a szakmai zsűri nyertesnek választotta, ennek köszönhetően a fiatal, lelkes kis szurkolók kísérhetik be a magyar válogatott játékosait az egyik őszi VB-selejtezőre.

Az eseményen rengeteg ismerős arc is részt vett, Stieber Zoltán és Nagy Ádám, azaz a jelenlegi labdarúgó válogatott játékosain kívül többek között Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke, Király Nóra, Újbuda alpolgármestere, Simicskó István honvédelmi miniszter, illetve Szabó Tünde, sportért felelős államtitkár.