A Benczúr Óvoda nyerte az I. Swietelsky Ovi-Foci Bajnokságot

Igazi foci-láz lett uralkodóvá június 21-én a szombathelyi Mocorgó Óvodában. Az Ovi-Sport Programhoz tavaly csatlakozott intézményben rendezték meg az I. Swietelsky Ovi-Foci Bajnokság döntőit. A rendezvény elején az Ovi-Foci Alapítvány indulójára vonultak be a bajnokságban résztvevő nyolc ovi- Aréna, Barátság, Benczúr, Gazdag Erzsi, Hétszínvirág, Maros, Mocorgó, Szűrcsapó – focistái, akiket az esemény házigazda ovijának vezetője Tóth Csabáné és dr. Molnár Andrea az Ovi-Foci Alapítvány kuratóriumi elnöke is köszöntött.

Majd megszólalt az első sípszó és elkezdődtek a döntők. Először a bajnokság harmadik helyéért játszottak a kis focisták. A Gazdag Erzsi és a Hétszínvirág Óvoda versenyéből ezúttal az utóbbi került ki győztesen. A bronzmérkőzést követően a vándorserlegért indult meccs az Aréna és a Benczúr Óvoda csapata között. Az ovi-focisták ugyanolyan elszántsággal és lelkesedéssel futballoztak, mint a nagyok. Igen szoros küzdelemben végül a Benczúr Ovié lett a győzelem.

A június 21-i eseményt az ünnepélyes eredményhirdetés és díjátadó zárta, ahol kiderült a kicsik nem csak focizni, de szurkolni is nagyon jól tudnak. Többször elhangzott a Ria-Ria-Hungária! és a Hajrá Magyarok! kiáltás.

A díjátadón részt vett Dr. Puskás Tivadar, Szombathely Megyei Jogú Város polgármestere, Ács Mónika, a szervező Swietelesky Vasúttechnika Kft. kommunikációs vezetője és Várhidi Péter a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya is. A bajnokcsapatnak pedig dr. Molnár Andrea adta át a vándorserleget. Az Ovi-Foci Alapítvány kuratóriumának elnöke hangsúlyozta: nagy nap ez az alapítvány életében, hiszen fennállásuk öt éve alatt ez az első ilyen rendezvény, mely köszönhető a Swietelsky Vasúttechnikai Kft-nek, amely lehetővé tette, hogy Szombathelyen elsőként rendezzenek ilyen kupát.

Azoknak a csapatoknak sem kellett búslakodniuk, akik ezúttal nem állhattak fel a dobogóra, hiszen az I. Swietelsky Ovi-Foci Bajnokságban mindenki nyert, minden gyerkőc apró meglepetésben részesült, és minden csapat különdíjat vehetett át.  A Barátság Óvoda focistái a legbátrabban küzdők címét nyerték el, a Maros Óvoda lett a legkitartóbb csapat, a Szűrcsapó Ovi növendékei játszottak a legsportszerűbben, a házigazdák, a Mocorgó ovisok lettek a legügyesebben cselezők, míg a Gazdag Erzsi csapata kapta a legösszetartóbbak címet.

Az I. Swietelsky Ovi-Foci Bajnokság június 7-én indult, amikor is a résztvevő nyolc ovi két csoportba osztva körmérkőzéseket játszott a két házigazda- a Mocorgó és Maros Óvoda – Ovi-Foci pályáján. Június 14-én a körmérkőzések újabb fordulóját tartották. Végül a csoportok első és második helyezettjei kerületek a június 21-i döntőbe. A záró rendezvényen nemcsak az első négy, hanem minden, a bajnokságban résztvevő csoport jelen volt. A kis focisták lelkesen szurkoltak egymásnak. Az esemény végén pedig egy közös lufis performance-szal és egy nagy Ovi-Foci tortával ünnepelték meg a bajnokság sikeres lezárását.

Galéria megtekintése