Az önkormányzatot Zombory Miklós, Budapest Főváros IX. kerület Ferencváros Önkormányzatának alpolgármestere képviselte, míg az óvodát Szundyné Ihász Erzsébet intézményvezető, az Alapítványt pedig dr. Molnár Andrea kuratóriumi elnök képviselte.

Zombory Miklós alpolgármester úr nyitóbeszédjében a következőt mondta: „Önkormányzatunk mindig is figyelt arra, hogy anyagi lehetőségeihez mérten támogassa az intézményeit, ennek ékes példája az itt megvalósult beruházás”, majd hozzátette: „Az a legjobb, ha a gyerekek minél fiatalabb korban minél több sportággal megismerkednek. Természetesen ebben a korban a játék élménye kell, hogy főszerepet kapjon, hogy a gyerekek megszeressék a sportolást. Ehhez kaptunk nagy segítséget az elnyert támogatás formájában és őszintén remélem, hogy a jövőben sor kerülhet még itt a kerületben, további intézményünknél is ilyen pálya átadására!”

A néptáncos műsorral kedveskedő gyermekek a szalagátvágás után kézilabdás bemutatóval kedveskedtek a vendégeknek, és vették birtokba a pályájukat.