Az Ovi-Sport Közhasznú Alapítványt Buzánszky Jenő, a Nemzet Sportolója, a legendás Aranycsapat jobbhátvédje alapította 2011-ben. Az ő beceneve volt a „Kazal”.

Jenő bácsi emlékének ápolása céljából alkottuk meg a „Kazal Kinderpitch” márkát, amely már a pályáink palánkján is megtalálható.

A logó közepén a „z” betű egy 2-esnek is olvasható, amely Alapítónk mezszámára utal, melyben 49-szer lépett pályára a nemzeti válogatottban. A Kinderpitch elnevezés pedig a pályákat takarja, a szó az angol kindergarten (óvoda) és a pitch (pálya) szavak összevonásából jött létre.
Buzánszky Jenő, ahogy sportolóként egy egész nemzetet képviselt, és küzdött érte a futballpályákon, úgy az aktív labdarúgástól való visszavonulása után egyfajta sportdiplomataként tett sokat a határon túli magyarokért. Rengeteget utazott annak érdekében, hogy rendkívüli történetét minden magyar gyermek és felnőtt egyaránt megismerhesse, mindenféle területi vagy egyéb korlátozás nélkül.
Határokat nem ismerő sportszeretet
Az ő álmát és egyben utolsó kívánságát sikerült megvalósítanunk azzal, hogy a Program átlépte Magyarország határát. Elsőként 2017-ben, 2 albániai óvodában kezdte el a Kazal a terjeszkedést. Mindez nem sikerült volna helyi partnerünk, a Lorik Cana 5 Foundation nélkül. Cana az albán nemzeti labdarúgó válogatott oszlopos tagja, valamint csapatkapitánya volt. A Pályák átadásával a „Heritage of Buzánszky”, Buzánszky Jenő öröksége is szimbolikusan átadásra került.