TAO

A társasági adó (TAO) az alapítvány legfőbb bevételi forrása, éves költségvetésünknek hozzávetőlegesen a 70%-át finanszírozzuk belőle.
Az alapítvány működését 2011-ben kezdte meg, az év végére több, mint 183 millió Ft társasági adó összegyűjtésére kapott engedélyt a Magyar Labdarúgó Szövetségtől, melyet 10 cég felajánlásával sikeresen össze is gyűjtött.
A 2012/13-as TAO évben több, mint 220 millió Ft TAO összegyűjtésére kaptunk lehetőséget, mely sajnos csak nagy nehézségek árán sikerült. Az éves program megvalósításunkat a hiányzó TAO miatt fél évvel el kellett tolnunk, végül azonban minden Pályát sikeresen átadtunk. Hálásan köszönjük a 25 cég TAO felajánlását és a 28 önkormányzat, 2 egyház, 2 magánóvoda, valamint az érintett 41 óvoda egész éves türelmét, kitartását!
A 2013/14-es TAO év sem indult egyszerűen. Sajnos csak 2014. májusában kaptuk meg a TAO összegyűjtésére jogot biztosító MLSZ határozatunkat, így csak év közben kezdhettük meg a TAO összegyűjtését, végül azonban 61 óvodában sikerült megvalósítani a programot.
A 2015/16-os évben újabb 61 győztes pályázatot hirdettünk, és időközben az elért gyerekek száma elérte a 30.000 főt.
A 2016/17-es TAO évben 68 óvoda pályázata zárult sikerrel, a nyertesek listáját a „Pályázat” menüpont alatt lehet megtekinteni.
A 2017/18-as TAO évben  65 óvodában sikerült megvalósítani a programot.
A 2018/19-es TAO évben 70 győztes pályázatot hirdettünk meg, mindeközben az elért gyermekek száma több, mint 48000 fő felett van.
A 2019/20-as TAO évben 23 óvodában sikerült megvalósítani a programokat.
A TAO és az Ovi-Sport Program
Alapítványunk minden évben pályázatot hirdet meg, melyre önkormányzatok, egyházak, illetve bárki, aki az önrészt biztosítja jelentkezhetnek. Az alapítvány maga felelős a szükséges mennyiségű TAO összegyűjtéséért, de a segítséget mindig szívesen fogadjuk.
A segítséget meg is háláljuk: amennyiben valamelyik cégtől céltámogatásként kapjuk a TAO felajánlást, vagy a TAO helyi cégtől érkezik, úgy az alapítványnak nincs mérlegelési joga, köteles nyertesként elbírálni az adott településen lévő, vagy a céltámogatásban megnevezett óvoda pályázatát! A felajánlás összegének ehhez el kell érnie egy évenként változó adott összeget, de természetesen a kevesebb összeget is figyelembe veszi az alapítvány.
Ily módon az érintett óvoda pályázatának nyerési esélye 100%-os.