A mai nappal átadásra került a 200. Ovi-Sport Pálya a Szombathelyi Benczúr Gyula Utcai Óvodában. Igazán örömteli, hogy a vasi megyeszékhelyen értük el ezt a mérföldkövet, ugyanis a város teljes mellszélességgel támogatja a Programunkat: 9 óvodában sikeresen megvalósult már a Programunk, ehhez idén további 3 csatlakozik.

A vendégek köszöntése után közösen elénekeltük a Himnuszt, majd a gyerekek csodálatos ünnepi műsora következett labdával, játékkal, énekkel és profi tánccal színezve.

Beszédet először Puskás Tivadar polgármester úr mondott, amelyben kiemelte a mozgás fontosságát, és köszönetét fejezte ki az Alapítvány részére, hogy immáron ennyi óvodában megvalósulhatott az Ovi-Sport Program.

Dr. Molnár Andrea elnök elmondta, hogy az Alapítvány 2011-es megalakulása óta egyre inkább beteljesednek az alapító, Buzánszky Jenő kívánságai: a Program országszerte elismert, egyre több sportág sikeresen megtalálja a kapcsolódási pontot vele, illetve hamarosan a határon túli magyar lakta településekre és külföldre is eljut a kezdeményezés.

A beszédek után szalagátvágás következett, majd a speciális esemény megkoronázása a Pályára felhelyezett emléktábla leleplezésével.

Végül, de nem utolsósorban a rossz idő miatt a gyerekek beltéren mutatták be, milyen ügyesen bánnak a labdával, mind kézzel, mind pedig lábbal.

Köszönjük mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult, hogy elérhessük ezt a gyönyörű mérföldkövet!