Szeptember 15-én csütörtökön került átadásra az ország 158. műfüves Ovi-Foci Pályája, amely a Debreceni Egyetem óvodájában valósult meg. A „Gomba” nevezetű pálya már a „Classic” verzió továbbfejlesztett változata. Az átadó ünnepségen a multifunkcionális pálya mellett az új udvari játékokat is birtokba vehették az apróságok.

Kovácsné Hajzer Ibolya, az óvoda vezetője elmondta, látványosan fejlődött az elmúlt években az infrastruktúra, most pedig az udvar újulhatott meg, így az ide járó 200 kisgyermek ideális körülmények között töltheti a mindennapjait.

„Ez az intézmény minden tekintetben modern és biztonságos, nem utolsó sorban pedig az egészséges életmódra nevelést tartja szem előtt. Ebben a korban kell megszerezniük a gyerekeknek a mozgáskoordinációs alapokat, amihez képzett óvodapedagógusaink járulnak hozzá. Már ilyen kicsiként meg kell szerettetni velük a sportot, a testnevelést, amit jól szolgál a ma átadott műfüves pálya”- fogalmazott Bács Zoltán, a Debreceni Egyetem kancellárja. Kiemelte még, hogy a foglalkozásokon keresztül sokkal könnyebb fejlődést elérni a gyerekeknél a fentebb említett területeken.

A nemzeti színű szalag átvágásához Kovácsné Hajzer Ibolya óvodavezető, Bács Zoltán kancellár, illetve az Ovi-Foci Alapítvány képviseletében Buzánszky Jenő ragadott ollót.

A kicsik egyfajta flashmobbal ünnepelték, illetve köszönték meg azt a rengeteg szépet, amivel aznap gazdagodtak, majd az ünnepség végén nagy örömmel birtokba is vették a nekik készült pályát, amely immáron a második a cívisvárosban.