A hatvani önkormányzat jóvoltából, az Alapítvány pályázata keretében vált valóra újabb 2 hatvani óvoda álma, amellyel a hevesi városban az Ovi-Sport Pályák száma 4-re nő.

A Csicsergő Óvoda vezetője hangsúlyozta, a pedagógiai programjuk szerves része és kiemelt területe a mozgás. – A gyerekek és a pedagógusok mellett a szülők is nagyon örülnek, hogy ilyen fejlesztések valósulhatnak meg az intézményben, ugyanis tudják, hogy jó körülmények között, magas színvonalú feltételek biztosításával történik a mozgásfejlesztés az óvodában és így telnek gyermekeik mindennapjai – fejtette ki az újítás sokoldalúságát Tormáné Tóth Éva.

Pető Lászlóné, a Brunszvik Teréz Óvoda intézményvezetője szintén nagy örömét fejezte ki az Ovi-Sport Program megvalósulását illetően.

– Ez több mint csak egy műfüves, multifunkcionális sportpálya, ugyanis eszközkészletet és óvodapedagógus képzést is biztosítunk – mondta Pál Dávid, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány marketing és kommunikációs koordinátora. Nyomatékosította: nagyon hálásak a város vezetésnek, élén polgármester úrral a 30%-os önrész biztosításáért, továbbá a fennmaradt összegért pedig a társasági adójukat felajánló vállalkozásoknak és a Magyar Kézilabda Szövetségnek, akik segítségével megvalósulhatott az álom.

Horváth Richárd polgármester elmondta, minden fejlesztés nagy jelentőséggel bír a városban, de a gyerekekért tett újítások mindig kiemeltek. – A gyerekek életében egyre több a fejlett technika nyújtotta lehetőség, ami háttérbe szorítja a sportot. Ez a modern pálya azonban biztosítja, hogy a gyerekek még többet mozoghassanak az oviban – hangsúlyozta.