Újpest sorozatban ötödik alkalommal nyerte meg idén a Kihívás Napját, amely által ismét a Legsportosabb Város címet viselheti. Az önkormányzat kiemelt feladataként kezeli a kerületi mozgásfejlesztést, a sport támogatását. Ezt jelzi az Alapítványunkkal folytatott kiemelkedő együttműködés is: a XVIII. kerülettel együtt Újpesten valósult meg a legtöbb óvodában az Ovi-Sport Program, szám szerint 16-ban. Az elmúlt 6 év eredményeképp most a Park Óvodában a 15. pálya kerülhetett átadásra, s jövő héten az Aradi Óvoda Pozsonyi Tagóvodájával éri el ez a szám a 16-ot.

A gyerekek műsora után a szalag átvágásához Dr. Zsigmond Barna Pál társadalmi kapcsolatokért felelős alpolgármester, Pataki Gábor önkormányzati képviselő és dr. Molnár Andrea kuratóriumi elnök sorakozott fel.

Köszönjük Újpest Önkormányzatának, hogy a kezdetektől kiállnak a Programunk mellett, és kívánunk még sok olyan rendkívüli fejlesztést, mint amik az elmúlt években sikerrel befejeződtek (Szilágyi úti Atlétikai Stadion, Halassy Olivér Városi Uszoda stb.). Remélhetőleg rengeteg jövőbeni bajnok kezdi éppen bontogatni szárnyait a kerületben a rengeteg Ovi-Sport Pálya egyikén, vagy pedig az idén 132 esztendős Újpesti Torna Egyletben.

Szintén köszönetünket fejezzük ki a társasági adótámogatást felajánló cégnek a segítségét, illetve a Magyar Kézilabda Szövetségnek a támogatását.