Augusztus 4-én, csütörtökön az alsóörsi Napraforgó Óvoda udvarán adta át Alapítványunk a 152. pályáját, amely Veszprém megyében a negyedik ilyen létesítmény.

A jelenlévőket Hebling Zsolt polgármester köszöntötte. Kiemelte, hogy nagy lépést sikerült tenni az a cél felé, hogy a lehető legkisebb korosztálytól kezdve megszerettessük a mozgást, az egészséges szabadidő kultúrát gyermekeinkkel.

A köszöntő után az ovisok aranyos műsora következett, amely során vidáman énekeltek a legkisebbek.

A kedves bevezetés után dr. Molnár Andrea, az Alapítvány elnöke elmondta, az alsóörsi a 152. átadott pálya, és hogy nem az utolsó, mivel ifj. Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás hátvédjének, az alapítónak fia is ápolja az örökséget és folytatja a megkezdett munkát. Cél, hogy a gyerekek megismerjék a mozgás örömét, amely záloga a test és a lélek egészséges fejlődésének, továbbá az utánpótlás-nevelés és a szabadidő hasznos eltöltése is. Ez a szép kis ékszerdoboz, az Ovi-Foci Pálya ezek által könnyen beépülhet az óvoda mindennapjaiba.

Csik Ferenc, a Veszprém Megyei Labdarúgó Szövetség igazgatója is örömét fejezte ki, hogy megépült az Ovi-Foci Pálya. „Érdemes a focit fejleszteni, hiszen elindult egy folyamat (…). Csodálatos dolog azt végignézni, hogy ezek a létesítmények megépülnek, kezdve egészen az ovitól (…)”.

Dr. Kontrát Károly országgyűlési képviselő, parlamenti államtitkár a csapatsportok összetartó erejét méltatta, illetve kiemelte, hogy az egészséges életmódra, a mozgásra való nevelést nem lehet soha elég korán elkezdeni. Ehhez járul hozzá az ovisoknak készült pálya is, amely által a gyerekek megismerik a sportot, a mozgást, a focit, a közös sportolás és a csapatjáték előnyeit.

A beszédeket követően dr. Molnár Andrea, Kontrát Károly és Hebling Zsolt sorakozott fel a pályán kifeszített szalag mögé, melynek átvágásával ünnepélyesen átadták a pályát a Napraforgó Óvodának, illetve intézményvezetőjének, Csiszárné Huszár Juditnak.

Az Ovi-Foci induló elhangzása után Göröcs János korábbi válogatott labdarúgó, később edző, valamint dr. Kontrát Károly (aki szintén rendelkezik labdarúgó múlttal) tartott bemutatót. Őket követték a gyerekek, akik birtokba vették a pályát, majd pedig kis csapatokra bontva egy rendes mérkőzést is játszottak.

Képek: Kontrát Károly.

Forrás: Kovács Piroska (alsoors.hu) és Öböl TV műsora.