A Katica Bölcsőde és Napközi Otthonos Óvodában került sor november 7-én, 10.00 órakor az új Ovi-Foci Pálya ünnepélyes átadására. A pályaátadó kettős ünnep volt Józsefváros életében, hiszen fennállásának 273. évfordulóját is ünnepelte a kerület, aminek alkalmából egy hatalmas torta is felvágásra került, a gyerekek nagy örömére.

Az ünnepségen beszédet mondott Sántha Péterné, Józsefváros alpolgármestere, valamint dr. Molnár Andrea, Alapítványunk elnöke. A résztvevők sorában jelen volt dr. Ferencz Orsolya önkormányzati képviselő, az Ovi-Foci Pálya felépüléséhez szükséges társasági adórészt felajánló cégek képviselői, Tóth Tímea válogatott kézilabdázó, és több józsefvárosi óvoda vezetője.

Alpolgármester asszony ünnepi beszédében kitért Alapítványunk történetére, kiemelve Buzánszky Jenő bácsi szerepét, aki alapítóként a magyar labdarúgás jövőjéhez is hozzájárult. Elmondta azt is, hogy ez a pálya a kerületben már a második, és mellette jövőre még három másik kerül majd átadásra Józsefvárosban.

De. Molnár Andrea köszöntője után elmondta, hogy együttműködési megállapodás jött létre a Magyar Kézilabda Szövetség és az Alapítvány közt, és a szervezet csatlakozik az Ovi-Kézilabda oktatási program kidolgozásához is!

Tóth Tímea is a megszólalók sorát gyarapította, ő elmondta, fantasztikusnak tartja az Alapítvány Programját, örül, hogy a részese lehet, és fontosnak tartja, hogy a kézilabda sportágát már az óvodás korban megszeressék a gyerekek.

Ezután a gyerekek ünnepi műsora következett, akik több területen megmutatták a tehetségüket: verssel köszöntötték a felnőtteket, jazz-balett bemutatót tartottak, fociztak. Ezt követően Tóth Tímea beállt a kapuba, és a gyerekek kapura dobhattak egy igazi olimpikonnak!