2017. június 5-e és 6-a, ez a két nap hatalmas mérföldkő volt az Alapítvány életében: az első Ka2al Kinderpitch pályák avatására került sor az országhatárainkon túl, egészen pontosan Albánia fővárosában, Tiranában.

Ez a hatalmas siker nem jöhetett volna létre a legtöbb válogatottsággal büszkélkedő, az albán nemzeti labdarúgó válogatott volt csapatkapitánya, Lorik Cana nélkül, aki a nevével fémjelzett Alapítványon keresztül ápolja méltó módon a Buzánszky-örökséget. A Xixellonja óvodában tartott átadó ünnepségen részt vett Erion Veliaj, Tirana polgármestere is.

A 6-i ünnepségen átadott Pálya a Heidi óvodában magyar cégek adományának köszönhetően jött létre. Az eseményen részt vett Dr. Varga Szabolcs, a Tiranai Magyar Nagykövetség helyettes nagykövete, illetve Arber Mazniku, az albán főváros alpolgármestere. Az átadó végén pedig az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány képviseletében dr. Molnár Andrea kuratóriumi elnök és Buzánszky Jenő, az alapítói jogok gyakorlója szimbolikusan is, és a Pályát tekintve ténylegesen is továbbadták a Buzánszky-örökséget!