Az ünnepélyes átadás és a közös bemelegítés után a gyerekek örömmel vették birtokukba a multifunkcionális, több sport művelésére is alkalmas pályát.

A rendezvényen jelen volt Czirbus Gábor alpolgármester is, aki kiemelte: „az önkormányzatnak nem csak a sport, hanem a gyerekek is fontosak. Ha ez a kettő itt találkozik, akkor egy nagyon sikeres projektről beszélhetünk.”

Ez nem csak egy pálya, hanem egy program is, amelyhez óvodapedagógusi képzés és eszközkészlet is tartozik – mondta Rubint Petra, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány munkatársa.

Kotroczóné Mátó Éva intézményvezető helyettes a következőkben látta a pálya előnyeit: „(…) a gyerekek lételeme a mozgás, és ez egy újabb lehetőség, hogy kiélhessék mozgásigényüket. Ezekkel a játékeszközökkel, amiket még a műfüves pálya mellé kaptunk a pályázat keretén belül, még színesebbé és változatosabbá tehetjük az ő mozgásos tevékenységeiket.”

Az óvoda gyermekei már több éve szerepelnek az ő korosztályuk számára kiírt Bozsik-programban, így külön öröm számukra, hogy most már egy ilyen modern pályán tudnak készülni a mindennapok folyamán, illetve az általános iskolai mindennapos testnevelésre is fel tudnak készülni.

Forrás: Makó Híradó (http://makohirado.hu/2016/06/09/atadtak-az-ovi-foci-palyat-makon/)

Makói Városi Televízió (https://www.youtube.com/watch?v=_5E2IsDqgtQ)