Dunakeszire régi ismerőshöz látogattunk, hiszen a város már a 2012/13-as évben csatlakozott az Ovi-Sport Programhoz. Most 2 óvoda, az Alagi és a Gyöngyharmat Tagóvoda lehetőségei bővültek az önkormányzat és az Alapítvány összefogásának eredményeként.

Elsőként az Alagi Tagóvoda műsorára került sor. Faith Éva szakmai igazgató köszöntötte a vendégeket, és elmondta, a gyerekek és pedagógusok nagyon örülnek a pályának, amely igazán jó helyre került.

Dióssi Csaba polgármester az Ovi-Sport Program megvalósítását az elmúlt évek fejlesztéseinek jó lezárásaként tekinti. Az óvodaépület teljes felújítása mellett az udvar fejlesztése is befejeződött, végül de nem utolsó sorban pedig az Ovi-Sport Pálya is helyet kapott a szép udvaron.

A szalag átvágásánál a Program megvalósulásában hatalmas szerepet betöltő Magyar Kézilabda Szövetség is képviseltette magát Zsiga Gyula szakmai igazgató személyében, illetve az önkormányzat részéről Seltenreich József sport és ifjúsági tanácsnok is ollót ragadott.

A Gyöngyharmat Tagóvodában már dr. Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár, Dunakeszi országgyűlési képviselője is jelen volt. Beszédében elmondta, hogy Dunakeszi a sportok városa mellett a gyerekek városa is, mindezt jelzi a nemrég épült uszoda vagy éppen az új iskola az új sportpályával.

Pál Dávid az Alapítvány képviseletében elmondta, a 4. és az 5. dunakeszi óvodában valósult meg a Program, és megköszönte a városnak az évek óta tartó támogatását.

Az átadókon a helyi kézilabda egyesület lány csapata is tiszteletét tette, ahol büszkén figyelték aprócska sporttársaik ügyes megmozdulásait.

Fotó: http://www.tuzsonbence.hu/ket-uj-sportpalyat-kaptak-a-dunakeszi-ovodasok/