Újpest Budapest legsportosabb kerülete – jelentette ki Wintermantel Zsolt, Újpest polgármestere a Karinthy Frigyes Óvoda Ovi-Foci Pályájának ünnepélyes átadásán. Az elhangzottakat nem lehet túlzásnak nevezni, hiszen a pályák száma, ahol a legifjabb újpestiek rúghatják a bőrt, a szeptember harmadik hetében átadott kettővel együtt immár kereken tízre növekedett. Polgármester úr büszkén mondta el, hogy mivel a jelen TAO-év végéig még két pálya kerül majd átadásra, a kerület így Kőbányával fog osztozni a dobogó legfelső fokán, mint a legtöbb Ovi-Foci Pályát üzemeltető városrész.

Szeptember 17-én a Karinthy Frigyes Óvoda, szeptember 20-án pedig a Deák Óvoda gyermekei vehették birtokba a vadonatúj műfüves focipályákat. Mindkét megnyitóünnepségen illusztris vendégek kísérték figyelemmel az ifjú labdarúgók első lépéseit a sport világában. Az újpesti politikai élet vezető személyiségei közül a Karinthy Frigyes Óvoda pályaátadóján részt vettek Wintermantel Zsolt polgármester úr mellett Dabous Fayez önkormányzati képviselő, valamint dr. Tahon Róbert jegyző, míg a labdarúgás nagyjai közül mind az egykor, mind pedig a ma is aktív focisták képviseltették magukat Dunai Antal, Zámbó Sándor, Tóth András és Balajcza Szabolcs személyében.

Dunai Antal, aki a Magyar Labdarúgó Szövetség képviseletében jelent meg a rendezvényen, kifejezte afeletti örömét, hogy az újpesti gyerekek már ilyen fiatalon, játékos kertek közt ismerik és szeretik meg a futballt. Dunai úr elmondta továbbá azt is, hogy az MLSZ minden erejével támogatja az Ovi-Foci Programot, hiszen az utánpótlás nevelés szempontjából nélkülözhetetlen, hogy a gyermekek már óvodás korukban megszeressék a mozgást, és ennek érdekében fontos, hogy minél több Ovi-Foci Pálya épülhessen szerte az országban.

Dr. Molnár Andrea, Alapítványunk elnöke kiemelte, hogy a 81. az Ovi-Foci Pályának otthont adó Újpest egyik legfontosabb partnerünk, a kezdetektől töretlen lelkesedéssel vesz részt az Ovi-Foci Programban.

A Deák Óvodában Ozsváth Kálmán Gyula képviselő úr a projekt megvalósításában az összefogás fontosságát hangsúlyozta, mely Alapítványunk filozófiájának is egyik alappillére, hiszen az önkormányzatok, az óvodák és a beruházást támogató cégek együttműködése hiányában nem valósulhatna meg az Ovi-Foci Program.

Az Alapítvány részéről jelenlévő Rubint Petra képviselő úr szavaira reflektálva az Alapítvány és az újpesti önkormányzat közös elveit hangsúlyozta: a különböző mozgásformák iránti szeretet és a csapatszellem iránti pozitív attitűd korai kialakítását.

Buzánszky Jenő bácsi, az Ovi-Foci Alapítvány alapítója üzenetében sok sikert, és még több örömöt kívánt a pályák használatához mindkét óvodának, és természetesen az újpesti focisták legifjabb generációjának.