Hatalmas rajongótábor köszöntötte Mohácson Buzánszky Jenőt, az Aranyacsapat élő legendáját, az Ovi-Foci alapítóját, a Nemzet Sportolóját: rengeteg idős ember jött el gratulálni és ünnepelni azt, hogy Mohács városában ez alkalommal nem is egy, hanem rögtön két Ovi-Foci pályát is átadtak. Ezzel együtt Mohácson már öt pályán rughatják a bőrt a kicsik.

Az érdeklődés nem csak a szülők, hanem a nagymamák és nagypapák körében is hatalmas volt az Ovi-Foci pályaátadások alkalmával Mohácson, hiszen ritka, amikor egy élő legenda látogatja meg a települést: sokan még látták játszani a legendás Aranycsapat tagját, Buzánszky Jenőt, az Ovi-Foci alapítóját.

Jenő bácsi az érdeklődő közönségnek élménybeszámolót tartott, elmesélte, hogyan került ebből a régióból Dorogra, valamint felidézte azt a meccset is, amelyen még dombovári focisaként Mohács ellen játszott.

Az összevont óvodák intézményvezetője, Ripp Istvánné elmondta: nagyon hálásak az Ovi-Foci Alapítványnak, hiszen két éve alatt 5 pályát sikerült átadni, a 250 mohácsi óvodásból 100 regisztrált ovifocista van már a Bozsik programban.

“A gyerekek mozgékonyak és nagyon tehetségesek, jól bánnak a labdával – ez nagy részben köszönhető a pályákhoz kapcsolódó Ovi-Foci programnak – tette hozzá az intézményvezető.

Mohács kiemelkedő ovifocis város, már csak egy önkormányzati óvoda van, ahol nincs pálya, ám a polgármester ígérete szerint ott is lesz. Mint Szakó József, a település polgármestere elmondta: büszke arra, hogy az országosan immáron 79 megépített pályából 5 Mohácson van, ami a teljes szám több, mint 6%-a. Erre egy Mohács méretű város nagyon büszke lehet – tette hozzá.

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Alapítvány elnöke elmondta, Mohács kiemelkedő város, hibátlan pályázatokat adnak be, az első pillanattól kezdve részt vesznek a programban, minden Ovi-Foci rendezvényen ott vannak, a szervezés is mindig kiváló- tette hozzá az elnök.