Versekkel, tánccal készültek a Felsővárosi Óvodába járó gyermekek, ugyanis a városban az ő Ovi-Sport Pályájuk is átadásra került. Barnáné Szabó Mikor Márta köszöntője után Fülöp Róbert polgármester úr mondta el avatóbeszédét, amelyben kiemelte, hogy a közelmúltban adták át a másik pályát a Bóbita Óvodában, és folytatódnak majd a sportcélú fejlesztések a városban. A szülői közösség nevében Kárászné Botka Nóra köszönte meg mindenkinek, aki hozzájárult a Program megvalósulásához az óvodában.

A pálya szimbolikus átadásához a nemzeti színű szalagot Fülöp Róbert polgármester, Bokros Csilla az Alapítvány képviseletében, illetve Merényi Jakab, a társasági adója egy részét felajánló vállalat ügyvezetője vágta át a gyermekek közreműködésével.

Az avatót követően a Karsai Dóra vezette kézilabdás Labdamanók mutatták meg, mennyi mindenre alkalmas a pálya. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Demeter József, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség elnökségi tagja, illetve Katona Liza, az NB 1-be frissen feljutó Vasas SC kiskunhalasi származású kézilabdázója, aki egy aláírt labdát hagyott az óvodában az avató emlékére. Windecker József, az Újpest NB 1-es labdarúgója pedig egy mezt ajándékozott az óvodának, úgyhogy igazán különleges napban volt részük a szabadság téri ovisoknak.