A bajnokságban nyolc csapat vesz részt, az első fordulóban pedig a következő négy óvoda képviseltette magát: Mocorgó, Hétszínvirág, Szűrcsapó és Benczúr Óvoda. Közülük a Mocorgó, illetve a másik csoportból a Maros Óvoda már részesei az Ovi-Foci Programnak, ők már rendelkeznek az igencsak korszerű, TÜV szabvány szerint létesített Ovi-Foci Pályával, amelyen persze nem csak focizni lehet. Az apróságok más sportágak, mint például a kézilabda vagy a kosárlabda alapjait is megismerhetik a mindennapok folyamán. Az említett két, már a programhoz csatlakozott óvodában a pályák megvalósítását a Swietelsky Vasúttechnika Kft. is támogatta.

„Minden olyan kezdeményezést szívesen támogatunk, ami a jövőbe való befektetést tartja szem előtt. A gyerekek egészséges életmódra nevelése közös ügy, amely együttműködésre ösztönzi a cégeket és a civil szféra szereplőit is”- hangsúlyozta Ács Mónika, a Swietelsky Vasúttechnika Kft. kommunikációs vezetője.

„Az Ovi-Foci Program a sportegyesületek, futballklubok – így az általunk is támogatott – Haladás számára is lehetőséget jelent. Fontos, hogy minél több gyereket ismertessünk meg a sporttal, a labdarúgással, így ugyanis később egy szélesebb utánpótlásból meríthetnek a klubok, a felnőtt csapatok” – véli Homlok Zsolt, a Haladás futball csapat névadó szponzorának, a Swietelsky Vasúttechnika Kft.-nek az ügyvezető igazgatója.

Az Alapítvány kiváló kapcsolatot ápol a vasi megyeszékhellyel, amit a programhoz csatlakozó óvodák száma hűen reprezentál. Idén a meglévő két óvoda mellé további hét csatlakozik, azaz lassan ők is magasabb szintre emelhetik a közös játék és mozgás örömét, mindezt az új, multifunkcionális pályájukon.

A képeket Hornyák Emőke készítette.