Újabb mérföldkőhöz érkezett az Alapítvány: november 22-én felavattuk Debrecenben a 250. Ovi-Sport Pályát, a Százszorszép Óvodában.

A beruházásokat a helyi önkormányzat támogatta. Debrecen Megyei Jogú Város önkormányzatának képviseletében Becsky István, az oktatási, ifjúsági és sportbizottság alelnöke mondott köszönetet mindenkinek, aki pénzügyileg vagy más módon támogatta a Pályák megépülését, illetve elmondta, az elkövetkező években az önkormányzat 3 és fél milliárd forintból újít fel és épít óvodákat és bölcsődéket a városban.

A városrész önkormányzati képviselője, Csaholczi Attila beszédjében kiemelte, szerint nagyon fontos, hogy a sportot a gyerekek minél hamarabb megszeressék, és az utánpótlás nevelés szempontjából sem elhanyagolható, hogy elsajátítsák az alapokat.

Puskásné Dienes Andrea, az intézmény vezetője elmondta, minden óvodában kiemelt figyelmet fordítanak az egészséges életvitel megalapozására, az egészségtudatos életmódra, a mindennapos mozgásra. Fontos céljuknak érzik a mozgás megszerettetését, valamint az Ovi-Sport Alapítvány által biztosított színes eszközkészlet sokféleségével a különböző sportágak megismertetését a gyerekekkel.

Az Ovi-Sport Alapítvány elnöke, Dr. Molnár Andrea kihangsúlyozta: hatalmas öröm az Alapítvány számára, hogy a 250. Ovi-Sport Pálya Debrecenben került átadásra. Hiszen 2010-ben a debreceni Református Kollégium óvodájából indult el az Alapítvány gondolata, ahol az első Ovi-Sport (akkor még Ovi-Foci) Pálya megépült.

Debrecenben egyébként az idei pályázati évben négy Ovi-Sport Pálya valósult meg, a pályaátadónak otthon adó Százszorszép Óvoda mellett a Hajó, a Kemény Zsigmond és a Pósa utcai óvodákban is.