A sportélet fellendítésének egyik lépése az, hogy Ovi-Foci pályát avat Hévíz – mondta el az átadó ünnepségen a település polgármestere. A pályaavatón rajta kívül ott volt még Buzánszky Jenő, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány alapítója és elnöke, Dr. Molnár Andrea is.

“Kis cipőben bizony nagy lépéseket teszünk meg annak érdekében, hogy a gyerekek megszeressék a sportot, a mozgást, s ezáltal az egészséges életmódot” – foglalta össze a program lényegét Buzánszky Jenő, a legendás Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója, hozzátéve: a foglalkozások segíthetik a tehetség kibontakozását, felfedezését.

Fontos állomás ez a város életében, ugyanis ez a pálya is része annak a négy évvel ezelőtti elhatározásunknak, hogy megreformáljuk, fellendítjük a sportéletet, s kialakítjuk az ehhez szükséges infrastruktúrát – mondta el Papp Gábor, polgármester. Péterné Bakos Mariann, az óvoda vezetője elmondta: a pálya többféle labdajáték gyakorlására alkalmas, így segíti a gyerekek értelmi és mozgásfejlődését.

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke elmondta: az elmúlt 3 esztendőben majd’ 80 hasonló pályát adtak át az országban. 2014-ben az Ovi-Foci Alapítvány 61 felépítését tervezi, jövőre pedig további 80-nal bővülhet a hasonló létesítmények száma. Megállapítható tehát, hogy a 2011-ben indult kezdeményezés mára szinte országos lefedettségű Ovi-Sport Programmá nőtte ki magát.

A teljes Program megvalósulása hozzávetőlegesen 9M Ft-ba került.