Patkós Zsolt Szank Község Polgármestere, az Ovi-Sport Alapítvány képviseletében pedig Ifj. Buzánszky Jenő vágta át a szalagot Bács-Kiskun megye első Ovi-Sport Pályáján május 31-én, Szankon. A csodálatos kis községben megvalósult projekt a 211-ik volt az országban, mondta el az átadón Bokros Csilla, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány jelenlévő képviselője.

Délután a megyében másodikként Kiskunhalason, a Bóbita óvodában avattak Ovi-Sport Pályát, Fülöp Róbert Kiskunhalas Város Polgármesterének és Paic Róbert a Magyar Diáksport Szövetség munkatársának megtisztelő jelenlétében.

Az ünnepélyes szalagátvágás után a Karsai Dóra vezette ovis labdamanók mutattak be ízelítőt abból, hogy mennyi mindenre alkalmas a Pálya, hogyan sajátíthatóak el rajta a kézilabda alapjai. Szeriné Ferencsik Yvette óvodavezető pedig a helyi médiának is elmondta, a gyerekek nagy örömmel fogadták a létesítményt, amelyet nagyon sokat fognak majd használni reményei szerint.

Kiskunhalason nem ez lesz az egyetlen Ovi-Sport Pálya, hamarosan átadásra kerül a megye harmadik, a város második Pályája a Felsővárosi óvodában. A kiskunhalasi Ovi-Sport Pályákat többi, helyivállalkozás támogatta anyagilag.

/Fotó: Tapodi Kálmán./