Újabb zuglói óvoda kapcsolódott be a ma már országos és nemzetközi hírű Ovi-Foci Programba. A korábbi öt, kerületi intézmény után most a Kerékgyártó utcai Kuckó Magánóvodában épült műfüves sportpálya, ahol ez év elejétől már szervezett formában tanulhatnak focizni, kézilabdázni és kosárlabdázni a gyerekek. A megnyitón jelen volt Buzánszky Jenő, alapító, a legendás Aranycsapat tagja, a Nemzet Sportolója is.

Az új létesítmény ünnepélyes átadása április 9-án délelőtt volt, és több világsztár sportoló látogatott az intézménybe. Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány alapítója, az Aranycsapat legendás jobbhátvédje, Buzánszky Jenő egyenesen Dorogról érkezett Zuglóba – a Hajdúságban szintén pályákat avatott az Ovi-Foci Alapítvány. Az eseményen jelen volt Szekeres Pál paralimpiai bajnok vívó kettős minőségben volt jelen az eseményen: egyrészt helyettes sportállamtitkárként a sportpolitikát képviselte, másrészt zuglóiként az egyik gyermeke pont ebbe az oviba járt. A harmadik sportvendég Rubint Réka fitneszedző volt, aki az ünnepség végén az ovisoknak rövid tornát is tartott.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány 2011-ben jött létre azzal a céllal, hogy minőségi sportolási lehetőséget biztosítson az óvodáskorúaknak. Országszerte már majd’ 80 pálya épült, az idén még 61 pálya avatására készül az alapítvány, amennyiben a kormányzat folytatja nagysikerű társasági adó (TAO) programját. Ennek lényege, hogy a vállalkozások jövedéki adójuk 70%-át látványsportok támogatására és utánpótlás-nevelésre fordíthatják. Ahogyan az Ovi-Foci Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea elmondta: ha sikerül megépíteni a tervekben szereplő pályákat, azzal közel 30 ezer óvodás gyereknek biztosítanák a rendszeres sportolási lehetőséget. Hozzátette: a pálya és a hozzá kapcsolódó program 2013-ban innovációs nívódíjat nyert, hiszen a kezdeményezés nemcsak itthon, hanem egész Európában egyedülálló.

Az Ovi-Foci Pálya ünnepélyes átadásán készült képeket galériánkban tekintheti meg!