A 79. Ovi-Foci pályát adták át a Hajdú-Bihar megyei településen, amely már a harmadik a településen – hangzott el a Csillagvár Óvodában tartott ünnepélyes pályaavatón, amelyen megjelent Buzánszky Jenő, az Ovi-Foci Alapítvány alapítója, a Nemzet Sportolója. Jelen volt még a pályaavatón Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere, Tiba István, a város országgyűlési képviselője, és dr. Molnár Andrea az Ovi-Foci Alapítvány elnöke.

Kiss Attila, polgármester kiemelte: boldog, hogy 3 pálya is létesült már a városban, további 2 pályára szeretnének pályázni. A város rohamtempóban fejlődik, 16 beruházás zajlik párhuzamosan és örül, hogy a legkisebb korosztály sem marad ebből ki. Mint mondta, az ovis korban az legfontosabb, hogy a gyerekek megszeressék a sportot es egészséges felnőttekké váljanak.

Kiemelte, hogy van olyan helyi cég, aki a pálya egyik részének gyártásában részfeladatot vállal. Hozzátette: büszke Jenő bácsi fáradhatatlan munkájára is, mint mondta: munkája hasonló, mint amikor az öregember Diófát ültet, vagyis a jövőbe néz!

Tiba István, a város országgyűlési képviselője az ünnepélyes megnyitón elmondta: a megyében már több pálya is épült, így van már Balmazújvárosban, Debrecenben és Újszentmargitán is. A polgármesterrel egyetértésben kiemelte: érdemes lenne városi, majd később megyei bajnokságot is rendezni az óvodásoknak. Tiba István kiemelt a társasági adó (TAO) program jelentőségét, amelyet a kormány nagy erőkkel támogat.

Jenő bácsi, az Ovi-Foci Alapítvány alapítója elmondta:  ebben a hónapban már másodjára van itt a városban, nagyon örül, hogy több száz hajdúböszörményi gyermek élvezheti a munkája gyümölcsét es reméli, hogy megéli, hogy innen kerüljön ki a jövő nemzedékének legnagyobb futballistája, akire büszke lehet az egész nemzet.

A megnyitót követő délután Jenő bácsi rengeteg labdát dedikált, és majdnem egyórás élménybeszámolót tartott a régmúltról és mai munkásságáról. Iskolások, futballisták, helyi lakosok hallgattak nagy figyelemmel.