Ismét nem volt kegyes az időjárás a balassagyarmati pályaátadón: a 76. Ovi-Foci pályát esőben adta át Medvácz Lajos, polgármester, Szabó Letícia, oktatási referens és az óvóda vezetője, Pálinkás Zoltánné. Az Ovi-Foci Alapítványt az alapító Buzánszky Jenő és az elnök, dr.Molnár Andrea képviselte.

Miután alábbhagyott a zivatar, a pályát végül nem bent, hanem a pálya közvetlen közelében sikerült felvatni, így Balassagyarmat polgármestere már napsütésben vághatta át a nemzeti színű szalagot a pálya bejáratánál az Ovi-Foci Alapítvány alapítójával, elnökével. A jeles eseményt a sajtó hatalmas érdeklődése kísérte, de az avatón képviseltette magát számos hires futballista is, valamint Gál Dénes, a Palóc Farkasok Labdarúgó Klub elnöke és Cseh Péter, a Magyar Kézilabda Szövetségtől

Az alapítvány elnöke a rossz időjáráshoz kapcsolódóan megjegyezte, például az ilyen, szélsőséges időjárási viszonyok mellett is tökéletesen használható, talán mindezért is, valamint azért, mert valóban több ezer gyereket segít mozogni országszerte, maga az Ovi-Foci pálya és a hozzá kapcsolódó oktatási program nemrégiben Innovációs Különdíjat is kapott. A mostani, Balassagyarmaton frissen avatott pályával együtt már közelebb van az átadott pályák száma a 80-hoz, ennél a számnál semmi nem jelzi jobban a program sikerét. Kiemelte: a pálya és a program neve Ovi-Foci, de valójában a 6×12 méteres műfüves terület nem csak a focizni vágyó gyerekek igényeit elégíti ki, hanem lehet benne kosárlabdázni vagy akár teniszezni vagy tollaslabdázni is. Az ünnepélyes átadón készült képeket Galériánkban megtekinthetik.