A Szent János Katolikus Óvoda és Bölcsőde Ovi-Foci Pályájának ünnepélyes avatóján rengeteg meghívott vendég csodálhatta meg a speciális pályát. Érdekessége abban rejlik, hogy futópályával van szegélyezve, amellyel egy újabb sportág színesíti a pálya alapvetően magas szintű funkcionalitását.

Hajdúné Holló Katalin igazgatóhelyettes nyitotta meg az ünnepséget, majd az óvoda egykori gyermeke mutatta meg szavaló tudását.

Az átadó ünnepség igen tiszteletre méltó vendégserege közül Bodó Sándor országgyűlési képviselő mondott elsőként beszédet. Megtisztelte jelenlétével a pályaátadást Fodor András, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye püspöki helynöke, aki szintén megosztotta gondolatait az összegyűltekkel.

Utána dr. Miluczky Attila polgármester mondott beszédet, végül pedig, de nem utolsó sorban dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke állt a mikrofon mögé, beszéde végén átadva a terepet a gyerekeknek.

Jelen volt még a rendezvényen Molnár Katalin, a köznevelési intézmények főigazgatója is.

A beszédek után a gyerekek műsora következett, amely igazán kreatívra sikeredett.

A szalag átvágására dr. Molnár Andrea, Bodó Sándor és Fodor András sorakozott fel, számukra pedig díszpárnán hozta két óvodás az ollókat.

Mindezek után a püspöki helynök olvasott fel a Bibliából, majd megszentelte a pályát.

A rendezvény végén pedig a gyermekek birtokba vehették a pályát: először bemutatták milyen ügyesek az akadályok leküzdésében, majd pedig egy rövid focimérkőzésen játszhatták ki magukat, és tölthették meg gyermekkacajjal az óvoda udvarát.

Fotó: Matey István