„Ahhoz, hogy a gyerekek már a nevelés korai fázisában rászokjanak az egészséges életmódhoz elvezető koordinált, komplex mozgásokra, megfelelő körülmények és létesítmények is kellenek. Ezért kerestünk lehetőséget arra, hogy a Debreceni Egyetem mindkét óvodájában épüljön egy-egy ilyen pálya” – hangsúlyozta Bács Zoltán kancellár kedden, a beruházás átadóünnepségén.

„Az elmúlt fél évben több fiatal testnevelő tanárt vettünk fel a karra, hogy segítsék a hallgatók szakmai felkészülését. Ez a pálya így nemcsak a gyerekek örömére szolgál, hanem a képzésünkbe is új színfoltot hoz” – mondta Bálint Péter dékán.

Kiss Attila, Hajdúböszörmény polgármestere hozzátette, a városban ez a negyedik hasonló létesítmény. Külön kiemelte, hogy az Ovi-Foci Alapítványt a Debreceni Egyetem utazó sportnagykövete, Buzánszky Jenő alapította.

„Az országban ez a 179. Ovi-Sport Pálya, de ez az első, amely a Kazal nevet, Buzánszky Jenő egykori becenevét viseli”- mondta dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke.