A jelenleg is tapasztalható stadionépítések csak a piramis tetejét alkotják, az a csúcs, ennek az alapja ugyanakkor az ovisoknak készült multifunkcionális pályák, illetve az MLSZ műfüves pályái. Ennek a széles bázisú sportfejlesztésnek főleg a gyerekekre kell koncentrálniuk, és Beremenden ez sikerült. Enélkül a jövő generációja nem tud egészségesen élni- fogalmazott dr. Hargitai János országgyűlési képviselő.

Dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Alapítvány elnöke a következőket emelte ki: „az Alapítványt 2011-ben alapította Jenő bácsi azzal a céllal, hogy az ország minden óvodájában intézményi keretek között megvalósulhasson a sportág-specifikus testnevelés”. Továbbá elmondta, büszke az olyan eseteknél, mint a beremendi is, amikor helyi cég társasági adó-felajánlásából valósulhat meg a program és vele együtt a pálya.

A pálya multifunkcionalitására kitérve elmondta: „fontos kiemelni, hogy ebben a korban a játék a legfontosabb, és az, hogy a gyerek megszeresse a sportot, megszokja, hogy minden nap elmegyünk a pályára, minden nap edzünk, minden nap sportolunk. Hogy ő később futballista, kézilabdás, röplabdás, vagy teniszező, tollaslabdázó lesz, az már az ő döntése, a pálya ugyanis mindezen sportágak űzésére alkalmas”.

Az ünnepségen részt vett id. Dárdai Pál, a Beremendi Építők egykori edzője, akinek a fia jelenleg a Hertha Berlin vezetőedzője. Ő kiemelte, hogy nagyszerű dolog az ovisoknak készülő pálya, ugyanis mire iskolába mennek a gyerekek, már ügyesek lesznek, és sokkal több gyereket fog bevonzani a sport, sokkal többen fognak rendszeresen mozogni. A sokkal több ügyes, sportos gyermekből pedig később jó eséllyel még több kiváló sportoló, bajnok válhat.

Beremend polgármestere, Theisz Ferenc elmondása szerint az Ovi-Foci Pályát pályázati sikerként kell elkönyvelni, hiszen az önkormányzat 30%-ot rakott hozzá, míg a maradék 70 a társasági adó-felajánlásokból folyt be.