A gyerekek a Kincskereső Tagóvoda indulójával vonultak be a vendégsereg elé: „Én vagyok a kincs, belőlem több nincs…”, majd remek műsorukat mutatták be.

Először Cserna Gábor polgármester köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy Buzánszky Jenő, az Aranycsapat játékosa büszke lenne a programra, és hogy a városban még két óvodában szeretnék, ha az megvalósulna, ezekre pedig a pályázatot be is nyújtották. Hangsúlyozta, hogy minden beruházás fontos egy város életében, de a legfontosabb az, ami a gyerekek érdekében történik.

Pál Dávid az Alapítvány képviseletében elmondta, hatalmas megtiszteltetés a tavaly októberi átadó után ilyen hamar újból részt venni a városban Ovi-Sport pályaátadó ünnepségen. Mint mondta, az országban a 220., Fejér megyében pedig a 11. a dunaújvárosi.

„Elsősorban még nem sportolókat nevelünk a gyerekekből, hanem életkori sajátosságaiknak megfelelően, játékos feladatokon, játékos mozgáskoordinációs gyakorlatokon keresztül, a nevelési időben mutatjuk meg a mozgást, a mozgás örömét a gyerekeknek, annak reményében, hogy így felnőtt korukban is szerves részét fogja képezni mindennapjaiknak a sport.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője elmondta a gyerekeknek, milyen kalandos programok, milyen hatalmas buli vár rájuk, majd Polgármester úrral és az Alapítvány képviselőjével együtt átvágta a nemzeti színű szalagot.

A szalagátvágás után Ferling Bernadett, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia világbajnoki ezüstérmes kézilabdázója próbálta ki a pályát a gyermekekkel, majd Andi bohóc is csatlakozott hozzájuk a játékban. Akik pedig nem vettek részt a kézilabdázásban, egy közös zumbás bemelegítéssel hangoltak az egész délelőttös bajnoksággal, aszfaltrajzzal és ugrálóvárral színesített programra.

Fotó: Zsedrovits Enikő, Dunaújvárosi Hírlap.