Igazán jó hete volt a gyermekeknek, akik kilátogattak szüleikkel a karneváli hét során a Galiba Fesztiválra, Debrecenbe. A rengeteg fantasztikus program mellett a Lurkó Ligetben kiállított Ka2al-pályát is kipróbálhatták a gyermekek.

Debrecen meghatározó szerepet tölt be az Ovi-Sportban, és Buzánszky Jenő örökségének ápolásában. Ebben a városban állítottak először szobrot Jenő bácsinak, illetve indult el az első, róla elnevezett labdarúgó kupa is. Az első Ovi-Sport projekt megvalósítása is Debrecenben, a Református Kollégium Óvodájában történt, idén pedig 4 újabb óvodába jutott el programunk, amiért nagyon hálásak vagyunk az önkormányzatnak. Az előbbiek megkoronázásaként pedig egész héten, reggeltől estig vártuk a gyermekeket egy kis önfeledt játékra a Nagyerdőbe, a Békás-tó mellé.

Ahogy az a rendezvényeinknél megszokott, az összes ovi-sportos intézményünk meghívást kapott, nagy örömünkre pedig sokan el is fogadták azt. Délelőttönként ezeknek a csoportoknak tartottunk játékos foglalkozásokat: volt köztük több helyi (Pósa Utcai, Kemény Zsigmond Utcai, Százszorszép Óvoda) és több környékbeli (köztük hajdúböszörményi, hajdúhadházi és egyeki) intézmény is. Ezúton köszönjük a VIWA-nak a felajánlott vitaminvizeket, amellyel a gyerekek a foglalkozások között és után tudták magukat hidratálni.

Délután pedig a szüleikkel a rendezvényre látogató gyermekek vették birtokba a pályát, általában csillogó szemekkel sorban állva a kapu előtt. A rendezvény sikerét jelzi, hogy a héten közel 1.000 gyermek játszhatott a pályán.

Nagy örömünkre szolgált, hogy Buzánszky Jenő is tiszteletét tette családjával a helyszínen, aki vasárnap a karneváli felvonuláson díszvendégként képviselhette a Ka2alt, édesapjának örökségét. Ennek az örökségnek az ápolásának céljából hirdettük meg korábban a „Hé kölök, nem akarsz játszani?” című rajzpályázatunkat, melynek győztes művei ígéretünkhöz hűen megtekinthetőek voltak a helyszínen.

Aktív játékosok is kipróbálták gyermekeikkel a pályát: a helyi Lokiban játszó Tisza Tibor, és a jelenleg a Nyíregyháza Spartacust erősítő, volt debreceni játékos Máté Péter is tiszteletét tette. Ők mindketten annak az Olasz Focisulinak voltak a tehetségei, amelynek legifjabb korosztálya a pályánkon tartotta az edzését kedden. Öröm volt látni a kicsik érett játékát. A Debreceni Honvéd Sport- és Diáksport Egyesület edzőinek köszönjük a fantasztikus játékokat, a gyerekek öröme a legjobb visszajelzés ilyenkor számunkra.

Összességében a gyermekek boldogsága, egészsége és sportszeretete azt mutatta, hogy a rendezvény a Buzánszky-örökség újabb méltó elemeként szolgált.