Dr. Molnár Andrea elnök asszonnyal még csak be sem kellett tenni a lábunkat az óvodába, amikor már láttuk, hogy kedves fogadtatásban lesz részünk. Az óvoda ajtaja felett elhelyezett Ovi-Foci felirat már előre jelezte a helyiek izgatottságát.

Aztán belépve az óvoda épületébe, egyből érezhető volt az a lelkesedés, amelyet a sport, illetve a labdarúgás felé mutatnak a helyiek. A folyosó mindkét oldalán fényképek, rajzok, tárgyak jelképezték a futball szeretetét. Az Európa Bajnokságon résztvevő válogatott is visszaköszönt ezekről. A mohácsi labdarúgók tisztelete sem maradhatott el, igazán régi fényképeket is őriz az óvoda a helyi aranylábúak csapatáról.

Miután kicsodáltuk magunkat, el is kezdődhetett a pályaátadó ünnepség. Elsőként Szekó József polgármester mondta el a pálya megalakulásának körülményeit, és fejezte ki örömét, hogy Mohácson egy újabb, immáron a Duna bal partján fekvő óvodában is minőségi, örömteli testmozgást tudnak nyújtani a gyerekeknek nap, mint nap.

Őt Ripp Istvánné, a Mohács Térségi Óvodaközpont, Bölcsőde és Családi Napközi intézményvezetője követte, aki köszönetet mondott Polgármester úrnak, illetve az Alapítványunknak is, hogy létrejöhetett a Pálya Mohács ezen részében is.

Az ünnepélyes átadón végül dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke állt a mikrofonhoz, aki szintén megköszönte a városnak, hogy teljes mellszélességgel kiállnak a – pályát, az óvodapedagógusoknak szóló képzést és az eszközkészletet is tartalmazó –program mellett.

A szalagátvágás előtt még mind az Alapítványunk, mind az önkormányzat, és mind a Zsigóné Varga Éva vezette óvoda átadta egymásnak az ajándékait, hogy a pályán kívül egyéb tárgyi emlék is maradhasson erről a csodálatos napról.

A szalagátvágás után jött az igazi meglepetés. A polgármester úr egy, még az Aranycsapat legendás hátvédje, az Ovi-Foci Alapítványt megalapító Buzánszky Jenő aláírásával ellátott labdával végezte el a pálya első kezdőrúgását. A gyerekek pedig utána birtokba vehették a pályát.

A lurkók igazán aktívan ünnepelték meg, hogy mostantól ők is focizhatnak, kosarazhatnak, kézilabdázhatnak és különböző ügyességi versenyeken mérettethetik meg magukat nap, mint nap. Amikor pedig a pálya átadása is megtörtént, illetve kijátszották már magukat a gyerekek, egy hatalmas Ovi-Foci feliratos tortával zárhatták a napot!

Az átadó ünnepségen jelen volt még egyébként Cserdi Áron alpolgármester, Szurcsikné Fábián Gyöngyi a Mohács-szigeti Településrészi Önkormányzat elnöke, illetve az önkormányzati képviselőtestület tagjai.