A Nemzeti Ovi-Foci, Ovi-Sport Program keretében szeptember és október hónap folyamán nem kevesebb, mint kilenc óvoda ifjú focistái vehették birtokba az új műfüves pályákat.

A pécsi és az újpesti pályaátadó ünnepségek után sem maradt eseménytelen Alapítványunk élete: mire beköszöntött a november, újabb hat pályával gazdagodott az Ovi-Foci Programban jóvoltából megépült kisméretű focipályák száma. Szeptember végén a fertőszéplaki Margaréta Óvoda csöppségeinek, míg október folyamán a Velencei Meseliget Óvoda, a nyíregyházi Tündérkert Keleti Óvoda és a Búzaszem Nyugati Óvoda Aranykörte Tagintézmény, az alsózsolcai Fekete István Óvoda és Bölcsőde, valamint a Hatvani Napsugár Óvoda apróságainak mindennapjaiba köszöntött be a futball, és vele az Ovi-Foci Program.

Az átadó ünnepségek szervezésében minden óvoda és önkormányzat kitett magáért: a helyi politikai élet illusztris alakjai és a társasági adófelajánlást tevő cégek képviselői mellett a sportvilág jeles képviselői, sztárjai is megjelentek a rendezvényeken. A „nagyok” mellett természetesen az óvodásokat sem kellett félteni: ötletes műsorok, ügyességi-és sportbemutatók keretében mutatták meg tehetségüket a következő generáció sztárjelöltjei.

A települések közt volt apró, mint az 1300 fős Fertőszéplak, jelentős vidéki központ, mint Hatvan, Nyíregyháza, a Program „régi motorosa”, és új résztvevők, mint például Velence is. Közös csak egy volt: a cél, egy sportszerető, egészséges generáció nevelése.

De nem csak a közelmúlt, a jövő is szép kilátásokkal kecsegtet Alapítványunk életében, hiszen a novemberben, a józsefvárosi Katica Bölcsőde és Napközi Otthonos Óvodában átadásra kerülttel együtt Pályáink száma immár nyolcvannyolcra nőtt, amivel belátható távolságra került egy régi álom, hogy a térképen száz apró zászló hirdessen büszkén ugyanennyi Ovi-Foci Pályát.