Az 1996 óta a Nemzet Sportvárosa címet viselő megyeszékhely évek óta nyújtja be a sikeres pályázatokat újabb és újabb óvodákba az Ovi-Sport Program megvalósítására. Kedden az eddigi 4 mellé 2 újabb Ovi-Sport Pálya került átadásra.

Balaicz Zoltán polgármester az ünnepségeken elmondta, hogy a város önkormányzata mindig fontosnak tartotta azon kezdeményezések támogatását, amelyek akár a sport közvetlen működését segítik, akár az utánpótlás-nevelést, akár az ennek érdekében megvalósuló infrastrukturális beruházásokat.

A Radnóti oviban tartott ünnepségen Gecse Péter alpolgármester elmondta, a településrészen folyamatosak a fejlesztések, az elmúlt években külsőleg és belsőleg is sokat dolgoztak az óvodán is.

Novákné Borsos Ildikó intézményvezető örömét fejezte ki az új pályával kapcsolatosan: „segítségével komplexebbé tehető az óvoda szakmai programja. A Bozsik Program mellett pedig a kézilabda edzések is megkezdődhetnek a pályán, az Egerszegi Kézilabda Klub közreműködésével”.

Zalaegerszegen 2013-ban indult el a Program, akkor még részt vett az átadáson Buzánszky Jenő, az Ovi-Sport Alapítvány alapítója is. Az Alapítvány képviseletében Pál Dávid hozzáfűzte, a gyerekeknek életkori sajátosságainak megfelelően játékos mozgáskoordinációs gyakorlatokon keresztül mutatják meg a mozgás és a sport örömeit, annak reményében, hogy így majd felnőtt korukban is mindennapjaik szerves részét fogja képezni a sport.