Szeptember 14-én reggel, az ország 157. Ovi-Foci Pályájának átadásán is bebizonyosodott, hogy Újpest nem véletlenül a legsportosabb város. Az önkormányzatokat tekintve a dobogó első fokán áll az újpesti, eddig ugyanis a királykertivel együtt már 13 pályával büszkélkedhetnek, hamarosan pedig ez a szám újból ugrik egyet felfelé (jövő hét szerdán tartják a Virág Óvoda pályaátadó ünnepségét).

A rendezvényen részt vett dr. Molnár Szabolcs, Újpest alpolgármestere, aki köszöntőjében így fogalmazott: „Azt gondolom az a legfontosabb, hogy a jövő nemzedéke mozogjon, sportoljon, egészségesen éljen. Újpest Önkormányzata igyekszik minél több sportolási lehetőséget kínálni, hogy mindenki megtalálhassa, amiben jó”.

„Újpest a szívem csücske, mert az első évtől kezdve részt vesz a programban”- mondta dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Alapítvány elnöke. Emellett Újpest a legtöbb gyereket megmozgató település is, ezt magam és az Alapítvány nevében is nagyon köszönöm”.

A gyerekek műsorával tarkított rendezvényen végül a legkisebbek is segédkeztek a nemzeti színű szalag átvágásánál, amely után birtokba is vehették a nekik készült pályát.