Csütörtökön került megrendezésre az Ökumenikus Segélyszervezet miskolci krízisközpontjának 10 éves jubileumát ünneplő „Gyermekközpontú ellátás” című szakmai nap, amelynek keretein belül átadták a szervezet új Ovi-Foci Pályáját.

Ezen kívül mérlegre került az elmúlt 10 év tapasztalata, illetve ismertetésre került az újrainduló, a kapcsolati erőszak megelőzését célzó Vedd észre! kampány. Az eseményen részt vett többek között Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és dr. Illés Boglárka, az EMMI Család és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság helyettes államtitkára is.

Az Ökumenikus Segélyszervezet mindig is nagy hangsúlyt fektetett a gyermekközpontú fejlesztésekre. Éppen emiatt tette le a szervezet a voksát az Ovi-Foci Pálya és a hozzá tartozó program mellett.

Az Alapítvány „Gomba” névre keresztelt pályájának különleges, kifejezetten a szervezet számára készült megjelenését a színterezett acélszerkezet és a gravírozott palánkok biztosítják Miskolcon. A pálya köré telepített futókör biztosítja, hogy az atlétika is felkerülhet a napi szinten a szabadban űzhető sportágak listájára. Az álcahálónak hála az UV-sugaraktól sem kell tartani a gyerekeknek a napos időben.

Senkár Éva, az Ökumenikus Segélyszervezet szociális és fejlesztési igazgatóhelyettese beszédében a gyermekközpontú fejlesztések fontosságát hangsúlyozta. Elmondása szerint, a miskolci intézmény megnyitása óta több mint ezerháromszáz gyerek került kapcsolatba az intézménnyel, és vett részt a segélyszervezet fejlesztő foglalkozásaiban.

A gyermekfejlesztő program egyik fő eleme a célzott fejlesztés (részképességek, szociális készségek fejlesztése), valamint a közösségépítésre, a szabadidős- és élményprogramok szervezésére is nagy hangsúlyt helyeznek. Beszédében fejezte ki örömét Senkár Éva, hogy az Ovi-Foci Alapítványban olyan partnerre talált az Ökumenikus Segélyszervezet, akik segítenek küldetésük megvalósításában.

Alapítványunk elnöke, dr. Molnár Andrea elmondása szerint az ország területén már több mint 200 pálya épült meg, amelyek mindegyike multifunkcionális, ezzel segítve, hogy a gyerekek több sportban is kipróbálhassák magukat. A csütörtökön átadott, első miskolci Pálya az országban 169-ként került felavatásra, és ez Borsod-Abaúj-Zemplén megye 12. pályája.

Köszönjük, hogy mi is hozzájárulhatunk a segélyszervezet munkájához, és további sikereket kívánunk a jövőre nézve!