Ismét Ovi-Foci pályaátadás volt: ezúttal Ózd városában avatott pályát az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány alapítója, Buzánszky Jenő. A Tétény vezér úti óvoda udvarán megépített pálya avatásán részt vett még Fürjes Pál, Ózd polgármestere, Obbágy Csaba, alpolgármester, Riz Gábor, országgyűlési képviselő, valamint Dr. Molnár Andrea, az alapítvány elnöke is. A legendás Aranycsapat tagja ünnep ibeszédében kiemelte: a fiatalokat az ehhez hasonló pályák megépítésével lehet könnyen megnyerni a sportolásra. Ózdon most épült fel az első Ovi-Foci pálya, amelyen a kezdőrúgását Buzánszky Jenő végezte el.

Vidám hangulatban, a futballmérkőzésekről jól ismert dallamokra sorakoztak fel ma délelőtt óvodájuk udvarán a sajóvárkonyi gyermekek, akikhez az óvónők is becsatlakoztak, így műsorral ünnepelték a pályaavatást.

Riz Gábor, országgyűlési képviselője, aki maga is pedagógus volt, reményét fejezte ki, hogy ezen a pályán sok olyan fiatal futkározik majd, akik a későbbiekben valamelyik helyi sportegyesületben szereznek majd örömet a szurkolóknak. Az Ovi-Foci pálya egyébként nem csak focizásra, hanem a tenisz, a kézilabda, valamint a kosárlabda sportágak megismertetésére is alkalmas.

A fejlesztés mintegy 10 millió forintot ölel fel, amely nem csak a pálya megépítését szolgálja, hanem tartalmazza a sporteszközök beszerzése és az óvónőknek készült oktatóprogram is. A beruházást az önkormányzat több mint 2 millió forint önrésszel támogatta. A fennmaradó 80%-os részt a kormányzat társasági jövedelemadóból (TAO) származó bevételeiből fedezte az Alapítvány.