Pénteken az ismét duplázó, azaz két Ovi-Foci Pályával gazdagodó Dunaújvárosban jártunk, az Aprók Háza Tagóvodában átadó ünnepségen. A helyszínül szolgáló óvodáé mellett a Napsugár Tagóvoda új multifunkcionális pályája is átadásra került.

Cserna Gábor polgármester köszöntőjében így fogalmazott: „a siker titka roppant egyszerű. Boldog a kisgyermek, elégedett a szülő és az óvodapedagógus. Mert a gyerekek igenis szeretnek mozogni, futkosni, kipróbálni az erejüket. A műfüves pályákon, az óvodák kerítésein belül biztonságban, örömteli módon tehetik ezt.” Majd így folytatta: „Dunaújváros önkormányzatának felfogása szerint a sport stratégiai ágazat, így nem véletlen hogy erőnkhöz mérten támogatjuk egyesületeinket, sportolóinkat.

Alapítványunk elnöke, dr. Molnár Andrea elmondása szerint az országban 171-, és 172-ként kerültek átadásra a pályák, amelyből így már 4 van összesen a városban. Reményét fejezte ki, hogy számos hasonló pálya épül majd a jövőben Dunaújvárosban és a környező településeken.

Gyenes Józsefné, a Dunaújvárosi Óvoda vezetője megköszönte minden támogatónak és segítőnek, többek között a Dunaújvárosi Labdarúgó Szövetségnek, akik lehetővé tették az új pálya megépítését.

Az átadó ünnepség színvonalát a tánc-, illetve a biciklis bemutató is tovább emelte. Amíg pedig meg nem érkezett a rengeteg pizza és forró csoki, addig a kicsik az épületben és az udvaron is különböző játékos állomásokon próbálhattak ki ügyességi feladatokat, valamint játszóház és ugrálóvár biztosította, hogy minél felejthetetlenebb napjuk legyen a kicsiknek.

Az átadás utáni pillanatokban elkezdődő focikupa küzdelmei végén pedig a gyerekek kupával, és éremmel a nyakukban zárták ezt a csodálatos napot.