Az átadó ünnepségen Schmidt Jenő, Tab polgármestere köszöntötte a résztvevőket, aki már a kezdetektől fogva figyelemmel követte az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány munkáját. A TÖOSZ, azaz a Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége elnökeként nagy szerepe van abban, hogy az ország legtávolabbi pontjain is megtalálhatóak az Ovi-Foci Pályák. A polgármester meghívására az Alapítványon kívül jelen volt még Tab város németországi testvérvárosának polgármestere, illetve a képviselő testület tagjai is.
Schmidt Jenő elmondta, hogy a kormányzat TAO programjának köszönhetően a környék vállalkozóinak felajánlásából és az önkormányzati önrész segítségével épülhetett meg a pálya, amelyre nagyon büszke, hiszen végre az ő általa vezetett település is csatlakozhatott az Ovi-Foci Alapítvány programjához.

Az Alapítvány elnöke, dr. Molnár Andrea magyarul és németül is köszöntötte az átadóünnepség vendégeit, kiemelve, hogy a programnak köszönhetően a nagyvárosokon túl a kistelepülésekre is eljut a pálya és vele a megfelelő sportinfrastruktúra a legkisebbeknek. Az ünnepségen az Alapítvány teljes kuratóriuma jelen volt, így Tóth Tímea korábbi válogatott kézilabdázó, alelnök, Lengyel Roland, kommunikációért és marketingért felelős kuratóriumi tag, valamint Buzánszky Jenő, az alapítói jogok gyakorlója, aki a polgármesterrel és elnök asszonnyal együtt a nemzeti színű szalag átvágásával szimbolikusan is átadta a pályát a kicsiknek.

Természetesen az ovisok is készültek: a legkisebbek az óvoda indulójával, míg a nagyobbak táncbemutatóval kedveskedtek a közönségnek, valamint az ovi „válogatottja” bemutatta azt a gyakorlatsort, amelyet pont egy hete a Minifoci Tornán sikerült elsajátítani.