Budapest Főváros XVIII. kerülete a tavalyi évben pályázott először az Ovi-Sport Programra, egyből 11 óvodára beadva a pályázatot. A sikeres megvalósítás után a 16/17-es TAO évre 5 újabb óvodára érkezett a kerületből pályázat, melyek kivétel nélkül nyertesként lettek elbírálva. Ezáltal Újpesttel együtt Pestszentlőrinc-Pestszentimre önkormányzata valósította meg a legtöbb óvodában (16) az Ovi-Sport Programot.

Az átadó ünnepségek sorát idén a Bóbita Óvodában nyitottuk. Lévai István Zoltán és Galgóczy Zoltán alpolgármesterek képviselték az önkormányzatot, s mondtak mindketten kedves, sporthoz és mozgáshoz kedvet csináló mondatokat a feldíszített Ovi-Sport Pálya kapujánál. Szakács Tímea intézményvezető a gyermekek nevében is megköszönte a műfüves pályát.

A műsor, a kézilabda bemutató és a beszédek után még egy fontos dolga volt a gyermekeknek: jóízűen elfogyasztották a sportpályát ábrázoló marcipántortát.

Másnap a Napraforgó Óvoda csodálatos udvarán került átadásra – ahogy az Alapítvány képviseletében Furka Zsanett is említette – a 236. Ovi-Sport Pálya, amely már a 13. a kerületben.

Kucsák László országgyűlési képviselő köszöntötte a gyerekeket, sok-sok örömöt és játékot kívánt nekik a pályához! Hozzátette, egyetlen kerületi óvoda sem marad Ovi-Sport Pálya nélkül!

Lévai István Zoltán alpolgármester hangsúlyozta, még nincs vége az átadásoknak, az óvodai intézmények fejlesztése után pedig több iskola lesz soron. Mezeiné Bakóczay Hédi intézményvezető nagy örömét fejezte ki, mely szerint egy újabb álmuk valósult meg.

Köszönjük a kerület önkormányzatának, élén Ughy Attila polgármester úrral, hogy ilyen mértékben támogatják az óvodai mozgásfejlesztést, ezáltal az Ovi-Sport Programot!

Fotó: Városkép.