Az ünnepségen dr. Mokán István elmondta, tavaly nyáron az Epreskert utcai óvoda pályaátadóján már arra gondolt, miként lehetne még egy sarkadi óvodában megvalósítani az Ovi-Sport Programot. Azt is kiemelte, hogy a város négy óvodájának folyamatos korszerűsítése, fejlesztése folyamatosan napirenden van, és ebbe tökéletesen beleillik a vasút utcai tagintézmény új óvodásoknak szánt pályája is, amik nagy szolgálatot tesznek a gyermekek egészséges, mozgásban gazdag életmódjának elősegítése érdekében.

Az Alapítvány képviseletében Varga Krisztina köszöntötte a vendégeket. Elmondta, hogy az alapító Buzánszky Jenő kívánsága volt, hogy az országhatáron túlra is eljusson a Program, és az elmúlt hetek albániai átadói által a rengeteg munka meghozta gyümölcsét.

Az ünnepség zárásaként az új pályát dr. Mokán István polgármester, Puj Erzsébet Katalin, a sarkadi óvodák vezetője és Varga Krisztina, az Ovi-Sport Közhasznú Alapítvány képviselője adta át a gyermekeknek a nemzeti színű szalag átvágását követően, akik nagy örömmel, több sportág alapjainak bemutatásával birtokba vették a létesítményt.