A vendégeket elsőként Stieber Józsefné óvodavezető köszöntötte. Fia, a Csicsergő Óvoda egykori ovisa, Stieber Zoltán az EB-keret tagja, így ő nem lehetett jelen az ünnepségen, azonban nem maradt a rendezvény labdarúgó nélkül, részt vett ugyanis Gaál Bálint, a Szombathelyi Haladás játékosa.

Levélben küldte el üdvözletét a szintén sárvári születésű, korábbi válogatott labdarúgó, Illés Béla: „… kívánom, hogy sok óvodás érezze át a mozgás örömét, legyen részük sok gólörömben, éljék át a csapatjáték szépségét.”

Ágh Péter országgyűlési képviselő ünnepi köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy néhány héttel ezelőtt, a Születés ünnepén a legkisebb polgárait köszöntötte a város, most az óvodások kaptak egy nagyszerű műfüves pályát. Mindez azt bizonyítja, hogy a sárvári önkormányzat, az itteni cégek figyelnek a gyermekekre, fontos számukra a város jövője. Azt kívánta, hogy az új pályán szerzett élmények minél több gyermeket sarkalljanak arra, hogy labdarúgó vagy éppen csak sportszerető ember legyen.

Kondora István polgármester szimbolikusnak nevezte a helyszínt és a napot is, hiszen az Ovi-Foci Pálya avatóünnepségének napján kezdődött a Labdarúgó Európa Bajnokság, amelyen részt vehet a magyar csapat is, és az a Stieber Zoltán, aki egykor ennek az óvodának a gyepén kezdte el rúgni a labdát.
Az Ovi-Foci Pálya átadását jelképező szalagot Stieber Józsefné, dr. Molnár Andrea, az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke, Kondora István és Ágh Péter vágták át, majd az ovisok birtokba vehették az új létesítményt.

Az óvónők és a gyerekek egy kis műsorral is készültek, amelynek témája megegyezett az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány társrendezésében létrejött I. Újbudai Focimajálison előadott produkcióval. Ennek során a gyermekek megmutathatták, hogyan is szurkolnak az Európa Bajnokságra kijutó magyar labdarúgó válogatottnak.

Az ünnepséget dr. Molnár Andrea alapítványi elnök szavai zárták. Az Ovi-Foci Programnak két fő célja van, egyfelől, hogy az óvodások sportág-specifikus oktatási programját az óvónők egy önálló képzés keretén belül elsajátítsák, másfelől, hogy az ehhez szükséges sport infrastrukturális beruházások során speciális Ovi-Foci sportpályák létesüljenek az ország minden óvodájában.

Az Ovi-Foci Közhasznú Alapítvány elnöke két meglepetés ajándékkal is készült az átadó ünnepségre. Egyrészt a Csicsergő óvoda által írt fociinduló felkerülhet az Alapítvány hivatalos indulóját, illetve a Puskásról és Peléről (P és P) szóló dalt tartalmazó CD-re.

Másrészt a focimajálison nyújtott kiemelkedő teljesítményük jutalmaként az óvoda gyermekei csapatkísérőként vezethetik be a magyar kispályás labdarúgó válogatottat a Székesfehérváron megrendezésre kerülő Kispályás Labdarúgó Európa Bajnokság egyik mérkőzésére.

Forrás: Sárvár város honlapja