Az Ovi-Foci Alapítványt Tóth Tímea alelnök, Buzánszky Jenő, az alapítói jogok gyakorlója, illetve Pál Dávid képviselte.

Az ünnepségen elsőként Pogácsás Tibor, a Belügyminisztérium önkormányzati államtitkára szólalt fel. Örömtelinek titulálta, hogy egy déli határvidéken fekvő település nem a migrációval kapcsolatosan, hanem egy ilyen pozitív esemény által jelenhet meg a médiában.

„Minden adva van ahhoz, hogy ez a jövőbe történő befektetés valóban gyümölcsöző legyen”. „Hiszem azt, hogy a közösségi élet alapvető normáinak elsajátítása szempontjából nagyon fontos az óvodáskor, így mostantól az újszentiváni gyermekeknek új élményekkel lesz tele ez a kora”- fogalmazott Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a polgármesteri éveire visszagondolva megjegyezte, milyen óriási és élményteli egy közösségért dolgozni és értéket létrehozni.

A korábbi válogatott kézilabdázó Tóth Tímea, az Alapítvány kuratóriumának alelnöke elmondta, hogy az ország különböző pontjain eddig ötven óvodában járt, de az újszentiváni a legjobbak között jár. Reményét fejezte ki, hogy hamarosan újra találkozik az óvónőkkel a kézilabda oktatás kapcsán.

Lukács János, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság dandártábornoka a már 31 intézményben működő Ovizsaru programot méltatta, majd egy speciális, bűnmegelőzés témájú társasjátékot adott át az óvodának.

Gulyásné Gál Éva, az óvoda vezetőjének elmondása szerint tudták, hogy az önkormányzat pályázik egy új intézményre, de nem gondolták, hogy egy Ovi-Foci Pályával ellátott, vadonatúj bútorokkal berendezett, modern épületbe költözhetnek.

Végül, de nem utolsó sorban Putnik Lázár polgármester szólalt fel. Kiemelte, hogy Újszentiván fejlődik, és azon kevés település közé tartozik, amelynek nem fogyó a lakossága, hanem egyre többen költöznek be. Továbbá elmondta, hogy az elhúzódó régészeti feltárások miatt egyrészt már nagyon izgatottak voltak, ugyanakkor végül még jól is jött a késlekedés, mert így az új helyszínen épülhetett meg az Ovi-Foci Pálya.

Minden felszólaló beszéde között az óvoda gyermekei tartottak hol verses bemutatókat, hol pedig különböző táncjátékokat.

Mindezek után a nemzeti színű szalag átvágásához sorakoztak fel a meghívottak, amellyel szimbolikusan is átadták az új óvoda épületét, illetve a szép, nagy udvaron elhelyezkedő Ovi-Foci Pályát.

Végül a torták felvágása következett, melyek között a kedvencünk az Ovi-Foci Pályát ábrázoló volt természetesen a kedvencünk.