„Isten az áldását gyermekbőrbe csomagolva adja a világunknak, s így minden egyes gyermek Isten drága ajándéka!”- Böjte Csabát idézve kezdte ünnepi beszédét Nagy Attila Gyula, Üllés Nagyközség polgármestere. Hozzátette, az elmúlt években folyamatosan fejlődött az óvoda, bölcsődei neveléssel egészítették ki az intézmény programját, korszerűsítették a fűtést, új szertár és konyha áll rendelkezésre. A folyamatos fejlesztések legutóbbi állomása az Ovi-Sport Program megvalósítása az óvodában.

Polgármester úr megköszönte a támogatást B. Nagy Lászlónak, a település országgyűlési képviselőjének is, aki beszédében elmondta, folyamatos fejlődésnek lehetünk szemtanúi a településen. Hozzátette, uniós forrásokból több mint 500 millió forintot nyert eddig Üllés.

„Nagy felelősségünk van abban, hogy a jövő generációja milyen úton indul el” – fogalmazott Marótiné Hunyadvári Zita intézményvezető. A sportpálya a Csigabiga óvoda tanulói számára egy lenyűgöző esély, tekintve a sport és a mozgás fontosságát ebben a korosztályban is.

Pál Dávid az Alapítvány képviseletében elmondta, az Ovi-Foci megnevezést mára felváltotta az Ovi-Sport mind a Pályát, mind pedig a Programot tekintve.

A beszédek után szavaltak a gyermekek, majd a szalag átvágásához sorakoztak fel a meghívottak, köztük Buzánszky Jenő, az alapítói jogok gyakorlója is.

A gyerekek igazán színvonalas sportbemutatóval zárták az ünnepséget, melynek középpontjába a kézilabda került.