Az ünnepség kezdetén a gyerekek német gyermekdalokra táncoltak, szerencsére a tikkasztó hőség nem állta útját aranyos műsoruknak.

Az ünnepi beszédek sorát dr. Hargitai János országgyűlési képviselő nyitotta, aki a jelenleg az országban zajló nagy sport-infrastrukturális beruházások fontosságát emelte ki, azonban azt is hozzátette, hogy mindezeknek az alapját az Ovi-Sport Pályák, és a gyerekek mozgásfejlesztésére minél korábban hangsúlyt fektető beruházások adják.

Takáts Gyula, Villány város polgármestere köszönetét fejezte ki mindenkinek, aki hozzájárult a Kikerics Óvodában a Program megvalósításához. Hozzátette: „Fontos, hogy a kicsiknek legyen lehetősége a mozgásra, a sportolásra, szorosan kapcsolódva fejlődésükhöz és az egészségtudatos életmódhoz.

Kincses Tamásné intézményvezető szintén köszönetét és örömét fejezte ki, hogy az óvoda programja ilyen mértékben bővülhet a pálya által.

Pál Dávid az Alapítvány képviseletében elmondta, a 226. Ovi-Sport Pálya a villányi az országban, illetve a 12. Baranya megyében. Hozzátette, a Pályán még nem sportolókat nevelnek, hanem életkori sajátosságaiknak megfelelően, játékos gyakorlatokon keresztül, a nevelési időben mutatják meg a gyerekeknek a mozgást, és az azzal járó örömöket.

Az átadót megtisztelte még jelenlétével Krizics Zsanett, a pályázó Villányi Óvodai Intézményfenntartó Egyesület elnöke, dr. Pencz Nikolics Katalin, Villány város jegyzőasszonya, illetve Englóner László, Pécs Megyei Jogú Város polgármesteri főtanácsadója is.

Az ünnepi beszédek, és a szalagátvágás után a gyerekek sportbemutatója következett a pályán: a kézilabdás gyakorlatokat Óbert János, a helyi kézilabda szakosztály elnöke vezette.