A rendezvényt Csurka Zoltánné óvodapedagógus rendkívül szép szavai nyitották meg. A meghívott vendégek közül elsőként Gémes László polgármester úr állt a mikrofon mögé. Kiemelte, hogy a szegvári óvoda mindig példamutató volt abban, hogyan lehet mindenben a gyerekek kedvében járni.

Farkas Sándor országgyűlési képviselő a történelmi visszatekintés után a sport fontosságára és az abban rejlő lehetőségekre hívta fel a figyelmet.

A szegvári származású Rubold Péter, a Ferencváros és az olimpiai válogatott korábbi labdarúgója, futballedző elmondása szerint igazi ajándék a négy évszakos pálya az ovisoknak. A pálya előnyei között a szülők számára is talált fontosat, mely szerint véget ért a sáros nadrágok kora.

Az Alapítvány képviseletében Rubint Petra volt jelen a rendezvényen. Kiemelte, hogy igazi ünnepnapról beszélhetünk, ugyanis a szegvári a 150. ilyen létesítmény. Az Alapítvány további munkatársainak is köszönetet mondott, hogy közösen eljuthattunk idáig.
A pálya átadását jelképező szalag átvágáshoz az Alapítvány képviseletében Rubint Petra, az óvodáéban Csurka Zoltánné, valamint Polgármester úr és Farkas Sándor ragadott ollót, amely után a helyi egyház képviselője egy rövidebb idézet után megszentelte a pályát.

A mikrofonról a pályára, a vendégekről a gyerekekre terelődött a hangsúly, amikor is végre birtokba vehették a pályát.

Az ovisok igen aktív részvétele elsősorban gyönyörű műsorukban nyilvánult meg. Az akadályverseny után a szegvári és a mindszenti óvodások közötti mérkőzés csalt mosolyt a gyermekek arcára, némelyiküknek a felfestett nemzeti színű lobogó mellé. A vendégek győzelmével végződő találkozó után azonban mindkét csapat lurkói boldogan hagyták el a pályát.

A Kurca-parti Óvoda hatalmas lelkesedéssel és komoly szervezéssel járult hozzá ehhez a csodálatos naphoz, amely az ünnepség utáni közös bográcsozásban és a díszruhába öltözött lovasok megjelenésében volt leginkább tetten érhető. Köszönjük!